• Dé zitspecialist
  • Relaxstoelen
  • Sta op stoelen
  • Comfort stoelen

fitMotion: een nieuw en intelligent beweegsysteem voor mensen die veel zitten.

Zitten is een prettige manier van ontspannen. Maar weet u hoeveel uur u per dag zittend doorbrengt? Langdurig stilzitten is niet goed voor je gezondheid, steeds meer studies tonen dit aan. Het kan tal van gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals bijvoorbeeld rugklachten, hart- en vaatziekten en diabetes.

Veel bewegen is belangrijk. En als je zit, dan kun je dat dus maar beter zo goed mogelijk doen. In een stoel die past bij je lichaamsbouw en waarin je regelmatig van houding kunt variëren. Nog beter is het wanneer je fauteuil je precies laten weten, wanneer het tijd wordt om te gaan bewegen. En dat de stoel je automatisch in beweging houdt, op het moment dat je dat zelf niet kunt of wilt.

Dit kan nu dankzij fitMotion, een nieuwe intelligent beweegsysteem dat verkrijgbaar is in een elektrisch verstelbare relax- en sta-opfauteuil op maat, van Fitform. fitMotion activeert de doorbloeding en zuurstofopname van de huid en werkt ontspannend.

Pressure Relief: Wanneer je rechtop zit, met de voeten aan de grond, verstelt fitMotion de stoel iedere minuut enkele graden. Dat gebeurt automatisch, je merkt het nauwelijks maar je zitvlak vaart er wel bij. Door de beweging bouwt zich minder druk op en wordt de doorbloeding en zuurstofopname van de huid geactiveerd.

Slow Motion: Wanneer de beensteun in de relaxpositie staat, geeft de stoel elk kwartier – via een trilling – een signaal dat het tijd is om te bewegen. Als je daar niet op reageert gaat de stoel automatisch in een langzame schommelbeweging. Dit geeft een positief effect op de drukbelasting onder het zitvlak en voorkomt vochtophoping in de onderbenen. Bovendien zorgt deze beweging voor een heerlijk ontspannen gevoel in het hele lichaam.

Wetenschappelijke onderbouwing fitMotion
De positieve effecten van fitMotion op de gezondheid zijn wetenschappelijk onderbouwd*. *’’Onderzoek naar het effect van automatische houdingsverandering tijdens het zitten op de huidvitaliteit - door Roessingh R&D uit Enschede – 2016’’ en ‘’Gewichtsmeting van de onderbenen bij variërende zithoudingen door Dr. Ir. D. van Deursen en Dr. L.L.J.M. van Deursen – 2016’’

Top